Marijke de Bos

Marijke de Bos - M

Over mijzelf

Gelijkwaardigheid, wederzijds inzet, humor en volledige aandacht voor de ander vind ik belangrijk in de gesprekken die ik voer met de vrouwen die bij mij hulp zoeken.

Mensen verzorgen, helpen en ondersteunen heb ik mijn hele leven in diverse rollen gedaan. Als verzorger, begeleider, coördinator, leidinggevende, dochter, moeder, partner, oma en mantelzorger. Ik heb gewerkt in de kraamzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg, verslavingszorg en mondzorg.

Coachen in de zorg

Vanaf het jaar 2000 ben ik vooral gericht op het faciliteren, ondersteunen en coachen van individuele zorgverleners en teams.

Ik vind het belangrijk dat zij hun werk, het zorgen voor of begeleiden van de minder redzame en/of zorgbehoevende medemens, met plezier, zo goed mogelijk kunnen doen.

Natuurlijke gezondheid

In de jaren tachtig werden onze vier kinderen geboren. Door de zorg voor de kinderen kreeg ik meer belangstelling voor natuurlijke gezondheid, de kracht van het dagelijkse voeding en geneeskrachtige kruiden. Mijn schoonzus Marga van Dam, studeerde astrologie in die tijd en maakte voor de kinderen geboortehoroscopen, wat ik toen al heel bijzonder vond.

Toen ik me ging realiseren, zo rond 2007, dat stress voor vrouwen werkzaam in de gezondheidzorg, een steeds groter ziekmakende factor werd, ben ik me door studies gaan verdiepen in natuurlijke gezondheid en stress.  Ik heb opleidingen gevolgd in voeding- en kruidenleer, astrologie, reiki en stresscounseling. Naast mijn werk in de zorg ben ik als paramedische therapeut gaan werken in mijn eigen praktijk.

In de loop van de tijd ben ik in consulten steeds meer gebruik gaan maken van astrologie. Dit is zo’n mooie eeuwen oude methode om dieper inzicht te krijgen in jezelf en in een ander. In combinatie met mijn jarenlange werk- en levenservaring heb ik al heel wat vrouwen mogen helpen in beweging te komen door meer zelf inzicht, waardoor zij zelf hun problematische situatie hebben kunnen veranderen en zelfverzekerder in het leven staan

Revieuws

Workshop Horoscoop - Opstelling

Deze workshop is een aanrader. Niet alleen is het een cadeautje aan jezelf, dit inzoomen op je persoonlijke en zeer specifieke astrologische blauwdruk. Het geeft zicht op een veelkleurig en genuanceerd samenspel van eigenschappen en kwaliteiten, op basis van je horoscoop. Dit geeft eerder een poëtische vrijheid dan een rigide vaststellen wie je bent. Marijke spreekt vanuit veel kennis en ervaring, en met een gezonde dosis nuchtere directheid, wat heel plezierig is.

Daarnaast heb ik het als wonderlijk ervaren hoe snel we – die ochtend begonnen als groep volslagen onbekenden - vertrouwd genoeg waren om, met elkaar, voor ieder een opstelling aan te gaan over een onderwerp dat uit de horoscooplezing naar voren kwam. Marga begeleidt dit zeer zorgvuldig met zoveel structuur dat het nergens onveilig voelt. Integendeel, Marga is in staat de setting continue liefdevol te bewaken tot aan de voltooiing van zo’n opstelling. Aan het einde van de middag op de fiets naar huis had ik veel om te laten bezinken. Er wordt gespit in de diepe lagen van je onderbewustzijn en dat werkt nog lang door.

Maaike

Solaar | Geboortehoroscoop

Ik vond het een prettig en verhelderend gesprek. Een aantal dingen vallen voor mij op hun plaats. Ik hoop hiermee een beetje richting te geven aan mijn leven. Ik zal het verslag zeker nog een paar keer doorlezen om zo alles te verwerken.

Ik wil je hartelijk bedanken voor de uitgebreide duiding, ik merk dat jij hier echt bevlogen in bent.

P.S

Bedrijvenhoroscoop | Geboortehoroscoop | Solaar.

Dank je wel voor deze uiteenzetting. Het helpt om het nog eens terug te kunnen lezen. En het blijft fascinerend hoe treffend de horoscopen zijn. Dat geeft enerzijds enige rust om bepaalde wensen en adviezen van derden los te laten en anderzijds om gerichter keuzes te maken, die bij mij passen.

Liedeke

Solaar

Super leuk om jezelf als verjaardagscadeau te doen. Geeft inzichten en groeilijnen voor het komende jaar. Zeer aan te bevelen.

 

Helena

Duidingsworkshop

Het is fijn en verhelderend om af en toe een individuele les  af te spreken met Marijke. Ik kan dan vragen stellen over de horoscoop die ik aan het duiden ben en krijg feedback waarmee ik weer verder kan.

A.

Geboortehoroscoop

Op "bezoek" bij Marijke de Bos, astrologie & coaching. Wat een opluchting en verduidelijking voor mij, een bezoek dat veel mensen heel goed zou doen!

J.S.

Astrologiecursus

Twee jaar geleden bij Marijke begonnen met een prachtige inspirerende Astrologiecursus. Met humor, geduld en stimulans leidt ze ons naar onvermoede diepten in de horoscoop.

Het is erg prettig dat er zo’n fijne cursus in de buurt is en op deze manier ook medecursisten te kunnen ontmoeten.

Lyn

Coachgesprek

Herhaaldelijk liep ik vast in een bepaalde situatie. Ik heb hier met meerdere mensen over gesproken, maar in het gesprek met Marijke begreep ik opeens dat ik ook anders naar mijn probleem kan kijken. Hierdoor kan ik ook mijn eigen rol beter begrijpen en veranderen. Marijke gaf mij hierin goede handvatten waardoor ik na één gesprek gewoon zelf weer verder kan. Ik bewaar haar telefoonnummer goed.

Rik

Astrologische gesprek | Geboortehoroscoop-Werk

Het gesprek met Marijke was zeer verhelderend. Het was bruikbaar in de zoektocht naar verduidelijking van de dingen die ik tegenkom in het uitvoeren van mijn werk als zelfstandige met personeel.

Een astrologische karakterschets is niet nieuw voor mij, wel de belichting op het arbeidsproces. Het geeft een betere kijk op mij en de rol die ik nu heb. Marijke heeft met de astrologische karakterschets goed inzichtelijk gemaakt welke positieve punten en leerpunten ik heb voor mijn werk en mijn werkplezier.

Vooral inzicht in waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan heeft mij verder geholpen.

Marijke heeft veel ervaring in werken met mensen. Je merkt dit door haar duidelijkheid en directheid, niet altijd makkelijk, maar ik kan de duidelijke adviezen toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Ester

Stresscounseling traject.

Ik ben moeder van 2 kinderen en 36 jaar, met soms veel twijfels en onzekerheden, “doe ik het allemaal wel goed?” en “wat vinden anderen van...?” of “”Wat zullen ze anderen hiervan denken…?

Een collega wees mij op Marijke de Bos. Het was even een hoge drempel waar ik mezelf overheen moest zetten, want zo erg het toch ook niet? Maar na een gesprek met mijn echtgenoot heb ik toch een afspraak gemaakt om er vooral achter te komen waarom ik bepaalde gedachtes zo negatief invul en waarom ben ik wie ik ben.

Het klikte eigenlijk vrij snel. Marijke heeft een hele open houding, rustig en toegankelijk. Hierdoor voelde ik mij vrij om veel privé dingen, gebeurtenissen en gedachtes te vertellen.

Met haar kennis ook op het gebied van natuurgeneeskunde maar ook haar werkervaring, ben ik erg ver gekomen met mijn zelf gestelde doel. We zijn zelfs verder gekomen. Ik weet nu wanneer de gedachtes/ gevoelens ontstaan en hoe ik dit moment kan voorkomen. En dat in maar vier gesprekken!

Terugdenkend aan een jaar geleden, toe ik dacht ‘zo erg is het toch niet’, denk ik nu, ‘nee, zo erg was het allemaal niet, want dit is wie ik ben!’ Wat ben ik blij dat ik die drempel toch over ben gegaan, want ik heb er veel aan gehad.

Lianne