Gezien vanuit het kind: Ram bewegen en pionieren

Marijke de Bos - M

Ram gezien vanuit het kind

Bewegen en pionieren

Ik houd van bewegen en pionieren.  Urenlang stil zitten op school vind ik moeilijk. Het liefst beweeg ik de hele dag en vind ik het fijn om buiten rond te rennen en in bomen te klimmen. Ik ben altijd te porren voor een spelletje of een wedstrijdje, vooral wanneer ik daarbij ook nog veel kan bewegen.

Uitdagen en confronteren

Ik daag graag mijn omgeving uit en zoek confrontaties op, want ik heb duidelijke grenzen nodig om tegen aan te schoppen. Ik heb ouders nodig waar ik mijn vechtlust op kan uitproberen, die steeds weer bereid zijn om mijn krachtmeting aan te gaan, zonder mij door regels aan banden te leggen, maar niet toegeven aan mijn provocaties.

Krachtmetingen oefenen

Wanneer ik thuis deze krachtmetingen niet kan oefenen en wordt ik te veel afgeremd in mijn overmoed en vitaliteit, dan zal ik mij meer richten op zwakkere en jongere kinderen of ga ik dieren plagen. Als ik me zo kan bewegen als ik nodig heb, dan leer ik mij onuitputtelijke energie in creatieve banen leiden.

Boos worden

Boosheid kan mij heel snel overspoelen. Het is voor mij belangrijk dat ik dit mag uiten en het heeft geen zin als je dan lange verklaringen tegen me af steekt. Laat mij uitrazen en de gevolgen daarvan dragen. Hoewel ik het graag mijn zin wil hebben, wijk niet van je standpunt!

Spontaan, creatief en ongeduldig

Mijn sterkste punten zijn mijn spontaniteit, creativiteit en  ik ben altijd in voor nieuwe dingen, maar geduld en grondigheid is niet mijn sterkste kant.  Ik wil mijn eigenweg gaan, ik leer door het gewoon te doen, te vallen en weer opstaan. Dagelijks terugkerende taken vind ik niet interessant, maar als  de taak onderdeel is van een wedstrijdje, ben ik vaak als eerste klaar.

Wanneer mijn ouders mij helpen te leren dat een robbetje vechten niet de manier is op relaties op te bouwen, zal ik naast mijn tomeloos temperament ook de verbindende kanten van mijn karakter ontwikkelen.

 

mars-ge-ster-geel
mars-ge-ster-geel