Saturnus Return

Marijke de Bos - M

Saturnus Return

Afgelopen maand heb ik weer een paar mooie gesprekken gehad onder andere over de Saturnus Return. Toevallig kreeg ik achter elkaar van twee vrouw de vraag om een Solaar te maken. Beide vrouwen bleken problemen, vragen en onrust te hebben die te maken hadden met hun 2e Saturnus Return. De Saturnus Return wil zeggen dat Saturnus voor de 2e keer in hun leven, op de geboorteplaats was terug gekeerd.

Saturnus doet er ongeveer 28-29 jaar over om weer terug te keren op de plaats waar hij stond tijdens de geboorte. De 2e return is ongeveer op de leeftijd rond 58 jaar en je kunt nog het nog een 3e keer mee maken rond je 87e verjaardag.

Saturnus gesymboliseerd

Saturnus is wel een beetje een zwaargewicht, Het is een planeet die je nog net met het blote oog kunt zien. Totdat men de telescoop heeft uitgevonden, dacht men dat Saturnus het einde van de hemel aangaf. Het is ook een wat donkere planeet, waardoor hij met een sombere, remmende en afgrenzende energie wordt gesymboliseerd.

Saturnus laat eigenlijk vooral zien wat je “zwakke” plek is. Het de bedoeling dat je daar verantwoordelijkheid voor gaat nemen. Je moet daar dus iets mee, iets van leren. Saturnus wordt ook wel groeiplaneet genoemd, die zorgt dat je je ontwikkelt door pijnlijke zaken aan te roeren.

Geen groei zonder ongemak en stress

Ik heb al eens eerder de video gedeeld op facebook van Rabbie Twerski, die uitlegt wat stress is aan de hand van een verhaal over Kreeften. Hiermee kun je de functie van Saturnus Return vergelijken. Door ongemak en pijn van een te kleine schild, trekt de kreeft zich terug om zich uit zijn schild te wurmen en in deze kwetsbare positie zonder schild, groeit een nieuw en groter schild. Zodra het schild klaar is, kan de kreeft weer volop en prettig verder leven. Saturnus zorgt er voor dat je in een bepaalde situatie ongemakkelijk voelt. Je ervaart stress en of pijn en dat zet je aan om daar iets aan te doen, om te groeien en je te ontwikkelen. Ook aan deze fase komt weer een einde en ben je weer een stukje wijzer.

Het huis en teken waar Saturnus in staat

Het huis waar Saturnus in je geboortehoroscoop staat, geeft het levensgebied en onderwerpen aan waar jij verantwoordelijkheid voor moet gaan nemen en het teken laat zien op welke wijze. Tijdens een Saturnus Return staat dat thema volop in de schijnwerpers. Afhankelijk van het huis en het teken heb je daar meer of minder last van. Maar vaak is het best een roerige periode met problemen en confrontaties, waar mee je een periode van ongeveer 29 jaar afsluit en een nieuwe ronde gaat beginnen.

De 1e cyclus van Saturnus

De eerste cyclus van Saturnus gaat vooral over volwassen worden. Eerst leef je naar de normen en waarden van je ouders en je onderwijzers en ga je rond je 14e jaar je afzetten tegen het (ouderlijk) gezag. Je vrienden worden steeds belangrijker, je gaat misschien studeren en of werken en na je 21e sta je op eigen benen, al vind je jezelf allang volwassen, je ouders zijn nu niet meer onderhoudsplichtig. Je relatie- en beroepskeuzes worden belangrijk en misschien start je je eigen gezin. Rond je 28-29 jaar komt Saturnus voor de 1e keer op zijn geboorteplaats en sluit je daarmee de 1e cyclus af. Je wordt  geconfronteerd met je eigen ideeën over verantwoordelijkheid, normen en waarden. Je gaat nadenken wat jij zelf nu echt belangrijk vindt en waar jij verantwoordelijkheid over wilt nemen de komende jaren.

De 2e cyclus van Saturnus

De 2e cyclus gaat over het algemeen over werk. carrière, gezin en kinderen. Deze periode sluit je op ongeveer 58 jaar af met de 2e Saturnus Return. Als je kinderen hebt zijn zij meestal de deur uit. Mogelijk heb je al een kleinkind. In je werk zul je waarschijnlijk niet meer zo veel kunnen groeien en de eerste lichamelijke kwaaltjes die horen bij het ouder worden, komen voorbij.

Alles wat belangrijk was in de uiterlijke wereld, wordt minder belangrijk. Je verantwoordelijkheden worden minder en je maakt je op voor de laatste cyclus van Saturnus; je “oude dag”. Hoe wil je je leven voor deze laatste periode inrichten. Hoe wil je leven en met wie?  Vaak duurt het nog even voor dat je echt kunt stoppen met werken, maar wat wil je nog gaan doen. Als het je lukt gaat het over jouw “Me time” 🙂 en over wat je echt niet meer wilt.

Kortom met een Saturnus Return loop je vaak best tegen problemen aan en soms heb je iemand nodig om alles op een rijtje te zetten, maar het geeft je ook gewoon kansen om te groeien om weer met vertrouwen een nieuwe periode te beginnen.

Saturnus maakt in 28-29 jaar een baan om de zon