Welk sterrenbeeld?

Marijke de Bos - M

Welk sterrenbeeld?

Regelmatig wordt mij gevraagd welke Sterrenbeelden bij elkaar passen. Als mensen het hebben over sterrenbeelden, bedoelen ze het dierenriemteken waar de Zon stond op het moment van hun geboorte. Een astroloog zul je niet horen praten over sterrenbeelden maar over het zonneteken.

Zonnen

zon-maan-sterTekengebied 24Welke ‘Zonnen’ passen dan goed bij elkaar? Deze vraag is helemaal niet goed te beantwoorden. Ja natuurlijk begrijpen mensen met de Zon in de watertekens, zoals Kreeft, Vissen en Schorpioen elkaar makkelijker. Zij reageren en bekijken de wereld alle drie vanuit het gevoel. Maar ze zullen ook elkaars minder mooie kanten herkennen. Misschien ergeren ze zich daar juist snel aan of verdrinken ze samen in oeverloze gevoelens.

zon-maan-sterTekengebied 26Luchttekens, zoals Tweelingen, Weegschaal en Waterman zullen veel meer moeite hebben met het begrijpen van de gevoelens van de watertekens. Natuurlijk hebben luchttekens ook gevoelen, maar zij willen gevoelens wel graag beredeneren en dat gaat niet he, elke Vis, Kreeft of Schorpioen begrijpt dat je over gevoelens niet kunt discussiëren, die zijn er gewoon 😊.

Kreeft en Tweelingen

Maar zou daarom Tweelingen geen goede of langdurige relatie kunnen hebben met een Kreeft? Dat kun je ook niet zo stellen. Het gaat er natuurlijk om dat beiden in een relatie kunnen krijgen en geven wat fijn en nodig is. Met andere woorden weet jouw partner wat jij nodig hebt. Is hij of zij in staat dit jou te geven? En andersom, weet jij wat jouw partner nodig heeft. Kun jij dat ook geven? Zijn jullie beiden volwassen genoeg in de relatie om elkaar te geven wat de ander nodig heeft?

Een veel belangrijker vraag is: Weet jij welke behoefte jij hebt in een relatie. Weet jij welke mogelijkheden of beperkingen jij inbrengt in een relatie? Als je dit van jezelf al niet goed weet, hoe kan jouw eventuele partner dit dan weten?  Je geboortehoroscoop geeft al je basisbehoefte en mogelijkheden aan, ook dat wat je in basis van je partner nodig hebt.

Huis 7

Waar kijk ik in een geboortehoroscoop naar als ik deze vraag krijg? Huis 7, van de geboortehoroscoop, gaat over onze bereidheid en vermogen om ons te binden. Met binden kun je denken aan het huwelijk, een langdurige relatie of vriendschap, maar ook een partnerschap in een werksituatie en samenwerking.  Als je gaat trouwen of samenwonen zijn daar als het goed is meerdere processen aan voorafgegaan. Deze horen bij allerlei andere delen van je horoscoop. Maar het uiteindelijke resultaat ligt wel in Huis 7: hoe jij je laat zien in relatie met de ander.

Eventuele planeten in het 7e huis zeggen ook iets hoe jij omgaat met een relatie. Ook de maan, Venus en de Ascendant zal ik bekijken. Het dierenriemteken waarin huis 7 staat geeft aan op welke manier je omgaat met een relatie. De planeet die bij het teken van huis 7 hoort, Heer 7, zegt over welk levensgebied belangrijk is voor je relatie.

Kortom er is echt meer nodig dan alleen het zonneteken om te kijken of iemand bij je past.

tweelingen-or-wi-ster
kreeft-or-wit