Kinderastrologie

Marijke de Bos - M

Kinderastrologie

‘Kijk, hij lijkt sprekend op zijn vader”. Hoe vaak hoor je niet dat het kindje lijkt op vader, moeder of een ander familielid. Natuurlijk ieder kind kijkt of doet wel iets, wat een herinnering raakt van ouders. Sommige kinderen lijken uiterlijk ook sprekend op een familielid. Maar dat wil niet zeggen dat ze op dezelfde manier denken, voelen of doen.

Elk kind is uniek

Elk kind is uniek en heeft zijn of haar basisbehoefte. Deze basisbehoefte hoeft niet overeen te komen met de ouders. Wij, ouders, hebben wel de neiging om onze eigen behoefte te projecteren op de kinderen. En dat kan opvoeden wel eens ingewikkeld maken.

Verschillende elementen

Ieder kind heeft behoefte aan aandacht en liefde, maar de één wil graag liedjes met je zingen en de ander kletst de oren van je hoofd. De derde wil alleen maar bij je op schoot zitten of een robbertje met je stoeien. Of dat mooie kleine lieve meisje, die ongelooflijk hard kan schreeuwen. Waar zit dat dan in? Aan de hand van elementen vuur-aarde-lucht-water in de geboortehoroscoop is dat al goed uit te leggen.

Element Maan

maan-geelHet duiden voor kinderen gaat op een iets andere manier dan van voor volwassenen. Je houdt rekening met de ontwikkelingsfase waar het kindje in zit. Hoe jonger het kind, hoe belangrijker de Maan en het element waar het in staat.

  • De Maan vertelt over hoe het kind zich geborgen voelt. Hoe het emotioneel reageert, welke omgeving het nodig heeft en op welke wijze het getroost wil worden.
  • De Maan in het element vuur reageert snel, wil graag uitgedaagd worden en zal het fijn vinden als je iets samen gaat doen.
  • De Maan in het element aarde is voorzichtiger van aard. Het heeft tijd nodig om te wennen en voelt zich het prettigst bij orde en regelmaat.
  • De Maan in het element lucht wil graag vragen en vertellen. Dat heeft het nodig om indrukken te verwerken.
  • De Maan in het element water vindt het juist moeilijk om zijn verdriet of vreugde te uiten in woorden. Het lacht, huilt en wil graag dicht bij de moeder zijn.

mercurius - paarsHet element waar de ascendant in staat is ook belangrijk en al zichtbaar bij het jonge kind. De ascendant laat zien hoe het kind zich naar buiten toe presenteert. Deze twee elementen van de Maan en de ascendant zullen in de jonge kindertijd op de voorgrond staan. Na zo’n jaar of twee laten de andere planeten zich ook af en toe zien. Mercurius in de spraak en het ordenen van de informatie, Venus in de relatiepatronen en Mars in de eigen wil.

Zeven tot vijftien jaar

In de periode van zeven tot vijftien jaar wordt de eigen ik, de zon, voorzichtig steeds meer zichtbaar. De maan doet dan een stapje terug, Mars en Venus komen meer naar de voorgrond. Vanaf vijftien jaar neemt de Zon net zo belangrijk plaats in als de Maan en de Ascendant. De andere planeten zijn ook goed zichtbaar.

mars-ge-ster-geel