Een Boogschutter jongetje

Marijke de Bos - M

Een Boogschutter jongetje

Deze week heb een horoscoop gemaakt van een pasgeboren Boogschutter jongentje. Dat wil zeggen het kindje is geboren op het moment dat de zon in Boogschutter stond.  In deze blog wil je laten zien hoe je met de persoonlijke planeten en elementen al  heel wat kan vertellen over  het karakter van zo’n pasgeboren kindje

Zon

De zon staat in het 1e huis en dat geeft aan dat hij straks graag in het middelpunt staat, een zeer actief jongentje die door de harmonische verbinding (sextiel) met de maan in het 3e huis zich graag laat horen, mee wil praten en de aandacht op zichzelf met woorden en kennis naar zich toe weet te trekken.

Vuur

Het vuur element in de horoscoop is dominant en het aarde element is weinig aanwezig. Een vrolijk, dartelend jongentje dat graag wil bewegen en van actie houdt. Als er geen actie is, zal hij er wel voor gaan zorgen. Hier en daar wat plagen of omgooien, maar nooit bedoelt om een ander kwaad te doen.  Van zijn ouders zal hij de structuur (aarde) nodig hebben in de vorm van regels, want daar zal hij zelf niet zo de noodzaak van in zien.

Maan

maan-geel

Met de maan in waterman, is hij opgewekt en nieuwsgierig maar zal graag zijn eigenweg gaan.  Het is waarschijnlijk niet een uitgesproken knuffelkind, maar heeft natuurlijk net als andere kinderen op zijn tijd knuffels en liefde nodig. Vriendschappen en kameraden heeft hij nodig, hij is zeer op contacten gesteld, maar bewaard graag wat afstand omdat het ook wel wat spannend is om zichzelf te laten zien.

Zelfstandigheid is wat een waterman maan belangrijk vindt, Waarschijnlijk zal een van zijn eerste zinnetjes zijn: ‘ikke doen’, Als dit jongentje zich niet prettig voelt, wil hij er wel graag over praten, scheep hem niet af als te klein of te jong, maar leg uit wat er aan de hand is. Met de waterman energie zal hij zijn ouders regelmatig verassen met zijn unieke en bijzondere invallen.

Mercurius en Venus

Mercurius gaat over communicatie, denken en leren. Dit jongentje heeft Mercurius in Boogschutter staan, dus ook in het vuur element. Vuur is continu in beweging, dus ook in communicatie en denken. Hij zal aandacht hebben voor bewegen, voor auto’s, treinen, dan voor een stilstaande boom. Het logisch denken zal daarbij niet direct eenvoudig zijn, maar hij zal zich graag identificeren net de helden uit verhalen en sprookjes. Hij zal over een grote verbeeldingskracht bezitten. De Boogschutter Mercurius wil graag de zin van iets leren willen weten. Als hij zelf het niet zinvol vindt zal hij er ook geen interesse in hebben. Bij dit jongentje staat naast Mercurius, Venus. Samen wijzen zij op artistieke talenten, en het maakt hem charmant, lieftallig en geeft hem een optimistisch denken.

Mars

Mars staat in tweelingen, daarmee zal hij eerder met woorden gaan vechten en grenzen aan geven, dan er daadwerkelijk fysiek erop losslaan.

Ik ben reuze benieuwd hoe dit kleine ventje zich gaat ontwikkelen.

mars-ge-ster-geel