De Solaar

Marijke de Bos - M

De Solaar

Deze week heb ik me verdiept in de solaar van een vriendin. Zij vierde haar 50e verjaardag en ik gaf haar, als verjaardagscadeautje, een solaar duiding samen met een etentje bij mij thuis. Een prima excuus om weer eens lekker bij te kletsen.

Zon 

Sol betekent Zon en een solaar is een horoscoop gemaakt van het moment dat de Zon terugkeert op dezelfde plek waar hij stond tijdens je geboorte. Dit gebeurt op of rond je verjaardag. De Zon maakt dan verbinding met de Zon in je geboortehoroscoop.

De solaar geeft je informatie over het komende jaar tot aan de volgende terugkeer van de Zon.

Ik gebruik voor de solaar meestal de geboorteplaats of woonplaats. Er zijn ook astrologen die de plaats gebruiken waar je bent op het moment van de zonneterugkeer. Sommige mensen reizen speciaal naar een plaats, waar de solaar de meest gunstige uitkomst zou krijgen.

Maan

Op deze wijze kun je ook een terugkeer horoscoop maken van andere planeten of bijvoorbeeld van de Maan; de Lunaar. De terugkeer horoscoop wordt altijd geduid en bekeken vanuit de symbolische betekenis van de betreffende planeet. Dus de Lunaar gaat over maan-zaken zoals gevoel, emoties en geborgenheid.

Waar heeft de solaar betrekking op

De solaar heeft betrekking op alles wat met de Zon te maken heeft. Je gezondheid, je levenskracht, je maatschappelijke positie en je eigen gezag of leiderschap. Maar het gaat ook over het gebrek daaraan of de veranderingen op dit gebied.

Een solaar geeft aan waar dat jaar de nadruk op komt te liggen. De geboortehoroscoop blijft belangrijk, omdat het je ‘blauwdruk’ is. Maar de solaar laat zien waar jij je dat jaar concreet mee bezig gaat houden, of tegen komt.  

Een voorbeeld

Er staat bijvoorbeeld in de solaar veel planeten in huis 7, het huis van de liefdes- of werkrelatie en samenwerking. Dan betekent dat misschien dat er veel samenwerking van je verwacht gaat worden. Een andere optie is, dat je moet gaan werken aan je relatie. Of omdat huis 7 een weegschaal-huis kan het ook zijn dat je gaat leren om te bemiddelen.

Kortom de solaar biedt mijn vriendin en mij veel gesprekstof, niet dat we dat echt nodig hebben 😉 Ik verheug me op ons etentje.