Diensten

Marijke de Bos - M

Over mijzelf

Gelijkwaardigheid, wederzijds inzet, humor en volledige aandacht voor de ander vind ik belangrijk in de gesprekken die ik voer met de vrouwen die bij mij hulp zoeken.

Mensen verzorgen, helpen en ondersteunen heb ik mijn hele leven in diverse rollen gedaan. Als verzorger, begeleider, coördinator, leidinggevende, dochter, moeder, partner, oma en mantelzorger. Ik heb gewerkt in de kraamzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg, verslavingszorg en mondzorg.

Coachen in de zorg

Vanaf het jaar 2000 ben ik vooral gericht op het faciliteren, ondersteunen en coachen van individuele zorgverleners en teams.

Ik vind het belangrijk dat zij hun werk, het zorgen voor of begeleiden van de minder redzame en/of zorgbehoevende medemens, met plezier, zo goed mogelijk kunnen doen.

Natuurlijke gezondheid

In de jaren tachtig werden onze vier kinderen geboren. Door de zorg voor de kinderen kreeg ik meer belangstelling voor natuurlijke gezondheid, de kracht van het dagelijkse voeding en geneeskrachtige kruiden. Mijn schoonzus Marga van Dam, studeerde astrologie in die tijd en maakte voor de kinderen geboortehoroscopen, wat ik toen al heel bijzonder vond.

Toen ik me ging realiseren, zo rond 2007, dat stress voor vrouwen werkzaam in de gezondheidzorg, een steeds groter ziekmakende factor werd, ben ik me door studies gaan verdiepen in natuurlijke gezondheid en stress.  Ik heb opleidingen gevolgd in voeding- en kruidenleer, astrologie, reiki en stresscounseling. Naast mijn werk in de zorg ben ik als paramedische therapeut gaan werken in mijn eigen praktijk.

In de loop van de tijd ben ik in consulten steeds meer gebruik gaan maken van astrologie. Dit is zo’n mooie eeuwen oude methode om dieper inzicht te krijgen in jezelf en in een ander. In combinatie met mijn jarenlange werk- en levenservaring heb ik al heel wat vrouwen mogen helpen in beweging te komen door meer zelf inzicht, waardoor zij zelf hun problematische situatie hebben kunnen veranderen en zelfverzekerder in het leven staan

Diensten

Info:

Marijke de Bos

[email protected]

06 549 409 06